29230592
CSENDESKPL
Zobrazit kategorie

Kasteel Domousnice

Zámek 1
Domousnice, 294 48

GSM:+420 722 217 163
E-mail:voves@vinarstvimunzar.cz
Web:www.vinarstvimunzar.cz
QR kód kontaktů pro Váš mobilní telefon
Kasteel Domousnice werd in 2007 opengesteld om te gedenken dat operazangers Ema Destinnová en Enrico Caruso er precies honderd jaar geleden verbleven.
 
 

Het op de monumentenlijst opgenomen barokke kasteel Domousnice biedt naast interessante tentoonstellingen ook een landschapspark, dat het grootste is in de regio Mladoboleslavsko. Vijf van de plaatselijke bomen zijn zo bijzonder dat ze zijn aangemerkt als natuurmonument. Een echte zeldzaamheid is vooral een enorme klimopplant die om een oude es heen groeit. De huidige eigenaren hebben aangeknoopt bij de traditie van de wijnproductie uit de achttiende eeuw door in de omgeving van het kasteel nieuwe wijngaarden te planten. Met hun oogst hebben ze verschillende wijnawards gewonnen. Op het kasteel worden dan ook regelmatig zgn. wijndagen en wijnoogstfeesten gehouden, waarbij bezoekers de oogst kunnen proeven en genieten van muziek. In het kasteel zelf bevindt zich een permanente tentoonstelling over Ema Destinnová en Enrico Caruso, die hier in 1907 hun zomervakantie doorbrachten.
Kasteel Domousnice is tegenwoordig particulier eigendom. Het kasteel en het park kunnen alleen worden bezichtigd op voorafgaande afspraak met de eigenaar.


Gerelateerde artikelen

DOMOUSNICE Zámek   JS01

Navigatie

 
Infocentrum Mladá Boleslav
Železná 107
293 01 Mladá Boleslav
tel.: +420 326 109 405
email: infocentrum@kulturamb.cz
 
EU
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2022
load