41813292
CSENDESKPL
Zobrazit kategorie

Lobeč

Lobeč, 277 36

QR kód kontaktů pro Váš mobilní telefon
Het dorp Lobeč ligt in de Kokořín-vallei, ongeveer 16 km ten noordoosten van de stad Mělník.
 
 

Tussen de zevende en tiende eeuw bevond zich in het dal van Lobeč een Slavische vesting, waarvan het fort ten westen van het huidige kasteel stond. Op de bodem van het dal waar Lobeč ligt bevonden zich oorspronkelijk drie vismeren. Elk daarvan stond onder het beheer van een van de drie vissers Tchan, Domagost en Vavrata. Het geheel was echter eigendom van het kapittel van Vyšehrad. In 1294 verruilde het kapittel Lobeč met koning Wenceslas II voor drie andere dorpen. In het dorp werd een kasteel gebouwd, dat later een barok aanzien werd aangemeten. Na de communistische coup van 1948 ging men het gebouw echter voor andere doeleinden gebruiken.

Verder staat in het dorp de kerk van de Heilige Kruisverheffing uit 1352 en het graf van schrijver en archeoloog E. Štorch, die hier inspiratie vond voor zijn latere werk.

Interessant in Lobeč zijn de houten volkshuizen die verspreid over de hellingen boven het dal staan. Als deze huizen van pleisterwerk waren voorzien, werden ze "huizen met een bontjas" genoemd.


Navigatie

 
Infocentrum Mladá Boleslav
Železná 107
293 01 Mladá Boleslav
tel.: +420 326 109 405
email: infocentrum@kulturamb.cz
 
EU
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2022
load