35622198
CSENDESKPL
Zobrazit kategorie

Educatieve route “Water – het goud van deze regio“

Bezoek de educatieve route gewijd aan het water, die u leidt door de mooie natuur van de Kokorín regio. In negen haltes maakt u kennis met de kringloop en het gebruik van water door de mens. De lengte van de educatieve route is ongeveer 10 km.
 
 

Water is onderdeel van het leven van ons allemaal. We beschouwen het als een heel gewoon onderdeel van ons leven en staan er soms niet bij stil welke inspanningen er nodig zijn om bij ons thuis het water uit de kraan te laten komen. En omgekeerd: hoeveel energie er geïnvesteerd moet worden om het gebruikte water van de huishoudens weer terug in de natuur te kunnen brengen.

Het doel van de educatieve route „Water – het goud van deze regio“ is om dit alles onder de aandacht te brengen en u kennis te laten maken met de kringloop van het water in de regio’s van Mšeno en Kokořín. De route is aangelegd door de gemeente Mšeno in samenwerking met de waterleidingbedrijven Kladno-Mělník, a.s. en Středočeské vodárny, a.s..

De educatieve route begint op het Plein van de Vrede (náměstí Míru) in Mšeno en is ongeveer 10 km lang. Tijdens onze tocht komen we langs negen haltes:

Halte nr. 1 – Informatie over de educatieve route en de haltes.
Halte nr. 2 – Gemeentelijk kuuroord Mšeno en de vijvers van Mšeno.
Halte nr. 3 – Watertoren Romanov.
Halte nr. 4 – Moerassen in de Kokořín regio en het riviertje Pšovka.
Halte nr. 5 – Waterwingebied Stříbrník.
Halte nr. 6 – De molen van Boudec en de nabijgelegen bron.
Halte nr. 7 – Hoofdwaterleiding van Mšeno.
Halte nr. 8 – Waterzuivering Mšeno.
Halte nr. 9 – Bron van Hlovec.

 

Navigatie

 
Infocentrum Mladá Boleslav
Železná 107
293 01 Mladá Boleslav
tel.: +420 326 109 405
email: infocentrum@kulturamb.cz
 
EU
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2022
load